WK downhill Canada 92

U bent hier: Extra >> WK downhill Canada 92

De jaren 90 waren natuurlijk de pionier jaren voor de mountainbike. Materiaal was nog lang niet zoals nu en we moesten het doen met wat we hadden. De lol was er niet minder om en we hadden een toffe club. We hadden een huisje met 2 verdiepingen, geregeld door Gerrit Gaastra, (IDworks) die daar in die tijd in canada verbleef. Ik weet nog dat het kort aan een golfbaan lag en het parkoers lag aan de andere kant. Tja dan is binnendoor nooit om, dus hebben we wat vrienden gemaakt.

Omdat downhillers iets "anders" waren dan cross-country renners verbleven wij boven en de rest op de begane grond.


Zelf toen al was Bart Brentjens al van de partij. Kun je nagaan dat de jongen veel in z'n mars heeft.
Het trainen op de downhill was een echte belevenis. Gelukkig hoefden we niet elke keer omhoog te fietsen maar er was gewoon een ski-lift die ons omhoog bracht.
Voor de uiteindelijke baan klaar was hebben ze er 1 jaar aan gewerkt om dit te realiseren. Het resultaat mocht er zijn want het was gewoon super om hier af te dalen. Ik heb er wat onderuit zien gaan!!!!!!!!!!
Een maal hebben we een soort 4-cross gedaan met alle nederlandse downhillers en dat was op zich al een uitdaging. Bijna beneden lag het hele zootje toch boven op elkaar met hier en daar een schaafplekje.
Bij een stuk waar je de ski-piste moest oversteken en daarna weer in het bos kwam heb ik voor de gein de remmen eens los gelaten. Pfff, dat was me een sprong. Later heb ik daar toch maar van af gezien en de rem-hendel toch iets aangetikt.


Bijna elke keer dat je beneden was moest je naar Bert Boom, die daar stond voor Shimano, even je bandje weer plakken. Toen hadden we nog geen No-Tubes.


De finale was op zich voor mij wel mooi, want achter mij vertrok na 30 seconden, de aankomend wereldkampioen en je kon dus aan het publiek horen dat hij steeds dichter bij kwam. Uiteindelijk had hij mij precies op de meet te pakken en knalde in volle vaart in het publiek. Met een 28e plek kon ik tevreden terugkijken op een mooi WK.

Hieronder heb ik nog wat foto's van alle downhillers met oa Michel kruiper (nu eigen zaak), Tommy Post (eigen zaak), Gerard Centjens, Gerrit Gaastra (dir IdWorks).

Hier een link zoals het nu gaat: http://www.youtube.com/watch?v=YfMQdFGTKAs
Super video, echt top. Moet je zien.